latinica  ћирилица
18/05/2015 |  16:07 | Аутор: СРНА

Шаровић и Глухаковић о Закону о спољнотрговинској политици БиХ

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да је потребно измијенити Закон о спољнотрговинској политици БиХ да би се та политика унаприједила и побољшали услови привређивања.
Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма у Влади РС - Фото: СРНА
Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма у Влади РСФото: СРНА

Након састанка са министром спољне трговине и економских односа БиХ Мирком Шаровићем, Глухаковић је рекао да овај закон није мијењан већ 15 година.

"Разговарали смо и о Одлуци о условима за добијање дозволе за изношење средстава из БиХ, да се у Закон о пореској политици Републике Српске уграде елементи који ће омогућити што боље пословање и да се изношење средстава из БиХ на квалитетнији начин и безбједније уреди", рекао је Глухаковић новинарима у Сарајеву.

На састанку је било ријечи и о Закону о надзору на тржишту БиХ и промоцији домаће производње.

"Циљ нам је да на цијелом простору БиХ имамо хармонизоване прописе да би и Република Српска и Федерација БиХ имале што бољи надзор на тржишту, те да би контролни органи могли да раде на хармонизован начин", рекао је Глухаковић.

Према његовим ријечима, Министарство трговине и туризма Републике Српске добило је пуну подршку од Шаровића.

"Ово је добар почетак сарадње. Заједно са федералним министром трговине Александром Реметићем радиће се законски прописи чији је циљ што боља клима за наше произвођаче и људе из пословног свијета", додао је Глухаковић.

На састанку је разговарано и о производњи млијека у Републици Српској, увозу и извозу у ЕУ, те недавном састанку Шаровића са премијером Србије Александром Вучићем.