latinica  ћирилица
19/05/2015 |  17:40 | Аутор: Б92

Содерлинг: Новак је фаворит на РГ

Робин Содерлинг, једини човек који је успио да побједи Рафаела Надала на Ролан Гаросу, каже да Шпанац послије много година није фаворит у Паризу.

Шведски тенисер, који се повукао због болести, каже да је ове године фаворит Новак Ђоковић.

Содерлинг је отишао и корак даље рекавши да би волио да Надал изгуби ове године како би сви престали да га питају за тај меч у којем је побиједио Надала на Ролан Гаросу.

“Ове године, први пут послије много година, Рафа није фаворит за освајање Ролан Гароса. Новак је. Биће наравно тешко побиједити Рафу на Ролан Гаросу, на три добијена сета на шљаци, то је много теже него на два добијена. Али, ја не бих био изненађен уколико се то догоди“, рекао је Содерлинг, једини тенисер који је побиједио Надала на Ролан Гаросу.

“То више говори о Рафи него о мени. То се неће поновити ни за 100 година. Лијепо је што сам ја једини, али ме сви питају само за тај меч. Ја сам поносан на многе друге ствари које сам остварио у каријери. Био сам у Топ5, играо сам два пута финале Грен слема. Поноснији сам на финале 2010. године у Паризу него на годину прије тога, јер сам имао велики број поена који сам морао да браним. Можда је због тога боље да Рафа изгуби поново, онда ће сви престати да ме питају о том мечу. Тај меч је постао легенда, неки чак мисле да сам ја једини који га је побиједио на тениском мечу, други мисле да је било у финалу, неки чак мисле и да је било на Вимблдону“, додао је Швеђанин.