latinica  ћирилица
21/05/2015 |  09:25 | Аутор: Блиц

Ђоковић: Волио бих избјећи Надала на Ролан Гаросу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић наредне седмице почиње поход на једину Гренд слем титулу која му недостаје, Ролан Гарос.

Међутим, на париском турниру већ читају деценију влада Рафаел Надал, којег, иако не игра у сјајној формии, двојица најбоље рангираних играча свијета не желе отписати.

Рафа је, како подсјећа агенција АФП, ове године освојио само један турнир (Буенос Ајрес) на својој омиљеној подлози, шљаци. У 2015. години двапут је изгубио од Италијана Фабија Фоњинија, а и од Новака и Ендија Мареја. На недавно окончаном мастерсу у Риму, у четвртфиналу га је елиминисао Станислас Вавринка, а на турниру прије тога, у Мадриду, савладао га је Енди Мареј. Отуда сви они гласови који га отписују.

"Ове године ствари (са његовим резултатим) стоје прилично другачије и биће занимљиво видјети како ће одговорити на Ролан Гаросу, турниру на коме је био најуспјешнији у својој каријери", рекао је недавно Ђоковић.

Федерер, са друге стране, истиче да ни не помишља да некога другог назове фаворитом на Отвореном првенству Француске на коме Рафа јури десету титулу.

"Можете овиме што ћу вам рећи да будете шокирани, али и ми (тенисери) понекад сумњамо у себе. Свако ко вам каже другачије - лаже. Али, тај човјек (Надал) је један једини пут изгубио у Паризу за десет година и нема шансе да га изоставите из приче на тему 'ко је фаворит?'", каже швајцарски тенисер, који се осврнуо и на потенцијални окршај Надала и Ђоковића: "То ће бити меч у пет сетова. Сви знамо колико је спреман Рафа, физички и психички. Он је први фаворит, бар за мене... На крају крајева, рекети ће све рећи".

Ни Надал себе не отпусује и најављује борбу за јубуларни трофеј у Паризу.

"Немам представу шта ће се дестити на Ролан Гаросу. Али, знам - да ћу се борити", поручује Рафа.

Ђоковић има јасан став:

"Никада нисам побиједио Надала на Ролан Гаросу (порази 2006, 2007, 2008, 2012, 2013. и 2014), па ако бих дошао у шансу да играм са неким другим - то би заиста било боље, искрено", рекао је помало у шаљивом тону Ђоковић, али имајући у виду Рафин нестваран низ успјеха у Паризу, у искреност уопште не треба сумњати јер би се избјегавању једног таквог сусрета радовао сваки тенисер који се не зове Рафаел Надал.

Једна битна ствар која разликује те "све остале" и Ђоковића у овом случају је - да он не долази на Ролан Гарос да би избјегао Надала, већ да би Ролан Гарос освојио.