latinica  ћирилица
21/05/2015 |  20:56 | Аутор: Агенције

ФС БиХ: Повећане мјере сигурности на утакмици БиХ - Израел

У просторијама Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФС БиХ) данас је одржан састанак у вези са сигурносним аспектом организације предстојеће квалификационе утакмице високог ризика за ЕУРО 2016, коју ће Босна и Херцеговина играти против Израела 12. јуна у Зеници.

Челници ФС БиХ разговарали су са представницима надлежних сигурносних органа различитих нивоа. На састанку су размотрени сви аспекти организације припрема обје селекције и организације утакмице, са посебним фокусом на сигурност свих актера и гледалаца.

"Имајући у виду да се ради о утакмици високог ризика, а цијенећи укупну ситуацију у држави и региону, закључено је да сви релевантни субјекти требају подузети одговарајуће превентивне мјере и активности како би меч протекао у складу са прописаним процедурама. У том смислу, биће дефинисане и посебне мјере које се односе на навијаче, како би био благовремено спријечен сваки покушај недозвољених и кажњивих радњи, о чему ће јавност бити информисана на адекватан начин", истичу из ФС БиХ, додавши:

"ФС БиХ ће у сарадњи са свим надлежним сигурносним структурама у БиХ наставити интензивне организационе и безбједноносне активности у вези са мечом 'на Билином Пољу'", наводи ФС БиХ.

Фудбалери БиХ су у досадашњих пет утакмица освојили исто толико бодова, док је Израел са четири бода више на трећем мјесту које води у бараж за одлазак на првенство Европе.