latinica  ћирилица
23/05/2015 |  09:36 | Аутор: Блиц

Надал о жријебу: Чудно је то...

Шпански тенисер и бранилац трофеја на Ролан Гаросу Рафаел Надал је био у прилично добром расположењу послије жријеба за други Гренд слем сезоне, а на коме би могао да се, вољом жријеба, са Новаком Ђоковићем састане већ у четвртфиналу.
Рафаел Надал (ФОТО: rafanadal-king.ucoz.com) -
Рафаел Надал (ФОТО: rafanadal-king.ucoz.com)

Раније би њихов дуел могао да буде само у финалу или полуфиналу, јер су обојица била међу четворицом најбољих на АТП листи, али је Рафин пад на свјетском рангирању условио да буде тек шести носилац. Тиме је и постало могуће да се Новак (први носилац) састане са Надалом, што се вољом жриеба и догодило.

"Чудно је то... Мислим, није се дешавало претходних година да се Новак и ја тако рано састанемо. Али, да бих уопште дошао до тог меча са Ђоковићем, морам претходно да остварим четири побједе. Надам се да сам спреман. Играм мало спорије него иначе, али настављам напорно да тренирам. У Паризу се, заиста, осјећам као код куће, јер сам много дивних момената доживио у овом граду, нарочито на Ролан Гаросу", рекао је Надал.

Рафа ће у првом колу играти са 18-годишњим Квентином Халисом из Француске, а потом би могао да се састане са Александром Долгополовим, Адријаном Манарином, Григором Димитровом и, потом, са Новаком Ђоковићем.