latinica  ћирилица
23/05/2015 |  12:45 | Аутор: Б92

Серена: Задовољна сам и са 19 титула

Најбоља тенисерка свијета Серена Вилијамс рекла је да би вољела да на Ролан Гаросу освоји своју 20. Гренд слем титулу, али и да је задовољна са 19.

Американка је два пута била најбоља на париској шљаци, 2002. и 2013. године, а сада не жели да размишља о притиску нове титуле.

"Знате ли шта је добра ствар везана за тенис? За разлику од кошарке и фудбала, четири пута годишње можете да покушате да освојите неки Гренд слем. То вам даје већу шансу, иако је такмичење сваке године све теже и теже. Али, осјећам да имам још времена. Искрено, ако дођем до 20. титуле, биће сјајно. Ако и пређем тај број. Али, и 19 титула је сјајно, такође. Никад нисам ни помишљала да ћу стићи до 19. Осјећам да живим свој сан и не желим да се пробудим", каже Серена.

Серена је у посљедњих 26 мјесеци на челу WТА листе без престанка и на Ролан Гарос стиже као први носилац и скором од 25 побједа и једног пораза ове сезоне.

"Имала сам успоне и падове током каријере, али сам посљедњих година константна. Од 2011. године, када сам почела да се враћам послије повреде и болести давала сам увијек све од себе, а такав случај није био раније у мојој каријери", наглашава америчка тенисерка.

За Ролан Гарос се може рећи да је за Серену најслабији Гренд слем, али она истиче да то не значи да мање жели побједу на њему.

"Оног тренутка када изађем на терен, посебно током меча, постајем друга особа. Једноставно се осјећам посебно јер сам тамо, а људи су дошли да гледају мене и моју противницу. То је за мене скоро понизно искуство за мене. И због тога сам веома узбуђена", истакла је Серена.