latinica  ћирилица
23/05/2015 |  13:27 | Аутор: Б92

Халепова: Идем дан по дан

Румунска тенисерка Симона Халеп, тренутно трећа на свијету, рекла је да не размишља о прошлогодишњем поразу у финалу Ролан Гаросу.

Други Гренд слем прошле сезоне био је прекретница за Румунку и од тада је кренуо њен пут ка врху светског тениса.

"Не размишљам о прошлој години, она је прошла. Сада је нови турнир, нови циљ, нови мечеви. Због тога морам да будем фокусирана на оно што треба да урадим сада", каже Халепова.

"Наравно, оно што сам урадила прошле године ми даје самопоуздање да могу да играм добро овде, али то ништа не значи. Морам да будем здрава и 100 одсто спремна за почетак турнира. Сваки меч ће бити тежак, па идем дан по дан", додаје румунска тенисерка.

У посљедњих неколико недјеља, Халепова није забиљежила очекиване резултате, пошто је стигла до полуфинала у Штутгарту и Риму, а у Мадриду је поражена већ у првом колу.

"Имала сам много мечева у три сета у посљедњих неколико недјеља. И забиљежила сам три веома тешка пораза. У првом тренутку када сам напустила терен, рекла сам да сам разочарана, али сада се осећам боље и вјерујем да сам била близу и да побиједим. Научила сам много из тих пораза, осјећам да могу да играм три сата, па и више. Важно је да у појединим мечевима мало ризикујете, играте као да немате шта да изгубите. Сада знам шта треба да радим и због тог искуства могу да будем само боља", нагласила је Халепова.

Халепова на старту такмичења у Паризу игра са Јевгенијом Родином из Русије.