latinica  ћирилица
25/05/2015 |  06:59 | Аутор: Б92

Ивановићева: Желим за себе створити тим какав има Новак

Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић почела је да ради са Матсом Меркелом, тениским тренером у Адидасовом програму за развој играча.

"Видјећемо да ли је привремено рјешење или стално – да видимо како ће да прође ових неколико недјеља, па ћемо да разговарамо. Био је дио мог тима још кад ми је Свен Груневелд био тренер", рекла је Ивановићева послије побједе над Јарославом Шведовом (4:6, 6:2, 6:0) у првом колу Ролан Гароса.

"Уложила сам много рада претходних неколико недеља са Матсом – вратио је неке шаблоне у моју игру, а то ми је било потребно јер сам била мало изгубљена, без правог јплана на терену. Посједујем таленат и могућност да урадим много ствари на терену, али потребно је имати циљ у игри, што је мени недостајало", додала је Ана.

Ивановићева је истакла да је врло важно имати праве људе око себе.

"Мислим да је најважније имати добар тим – када боље погледам, Новак је баш срећан што има тако јак тим, то много доприноси успјеху и покушавам да створим такав тим и око себе", каже Ана, која је свјесна да то није нимало лако.

"Није лако наћи правог тренера и праву особу, то много људи не схвата. Један тренер је добар за једну играчицу, за другу није. Не волим промјене јер то значи кретање изнова – морам поново да говорим о себи, о својој игри, о томе како се осјећам. Потребно је много навикавања, а са Матсом то није случај јер се већ познајемо и то је велики корак".

Меркел је тренер од 2006. године, говори њемачки, енглески, холандски и француски, а радио је са Ендијем Марејем, Фернандом Вердаском, Жо-Вилфредом Цонгом.