latinica  ћирилица
25/05/2015 |  07:02 | Аутор: РТРС

Лајовић пред дуел с Вавринком: Желим одиграти још један добар меч

Српски тенисер Душан Лајовић лако је прошао прво коло на Ролан Гаросу, а већ у другом чека га Стан Вавринка.

"Он може да одигра врло добро, зависи и од њега какав ће меч бити. Желим да одиграм још један добар меч, а он ако одигра боље од тога, онда наравно свака част. Посљедњих неколико мјесеци није направио неке посебне резултате, али има Гренд слем титулу, то довољно говори. Зависи какав ће му бити дан, али уколико буде играо најбоље, биће врло тешко савладати га".

Лајовић је на старту турнира савладао Максима Гонсалеса са 6:3, 6:3, 6:1, што је његов најубједљивији старт на Гренд слем такмичењима.

"У првом гему сам био у проблему, али сам се послије опустио и играо сам добро цијели меч. Мислим да сам и сервирао константно, нисам му да прилику ниједног тренутка да има шансу да освоји сет, веома сам задовољан игром, тешко да је могло боље. Играли смо једном у Новом Саду, додуше на тврдој подлози, али знам која је тактика потребна".

Прошле сезоне Лајовић је у осмини финала играо са Рафаелом Надалом на стадиону "Филип Шатрије" и то ће му бити од користи у мечу са Вавринком.

"Постоји разлика између Шатријеа и Ленглена – Ленглен је мало мањи и чини ми се да је бржи и волио бих ту да играмо, мада зависи од организатора. Добро је што сам одиграо тај меч са Надалом прошле године, значиће ми. Знам како је – Шатрије је највећи терен, у смислу да назад има највише простора, доста је другачији него остали. Визуелно је теже, некад се изгуби осјећај колико си назад у ствари отишао".

Душан брани четврто коло од прошле године, али не оптерећује се тиме.

"Не размишљам о томе, већ само о сљедећем мечу. Играо сам посљедњих неколико недјеља добро, узео сам поене, тако да ми то није притисак. Одговара ми овај Гренд слем, шљака ми је омиљена подлога".