latinica  ћирилица
25/05/2015 |  16:07 | Аутор: СРНА

Новаковић: Снажна подршка регионалној сарадњи

Члан Сталне делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у југоисточној Европи Момчило Новаковић рекао је данас у Тирани да БиХ снажно подржава процес регионалне сарадње и да ће дати пуни допринос да се тај процес још брже развија.
Момчило Новаковић (фото: oslobodjenje.ba) -
Момчило Новаковић (фото: oslobodjenje.ba)

Новаковић је на 2. пленарној сједници овог тијела истакао да се цијела регија суочава са великим изазовима, а да се БиХ налази у процесу превазилажења унутрашњих разлика и у процесу покретања реформи и низа других активности с циљем да буде заустављен дугогодишњи процес стагнације у процесима интеграције.

На овом засједању усвојена је Декларација у којој се истиче важност улоге парламената у процесу интеграција, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Уочи пленарне сједнице изабрани су чланови три главна комитета овог тијела, а Новаковић је изабран у Главни комитет за економију, енергетику и инфраструктуру.

У Генерални комитет за социјални развој, образовање, истраживање и науку изабран је члан Сталне делегације БиХ Ханка Вајзовић, док је у Главни комитет за правосуђе, унутрашње послове и сарадњу у области безбједности ПССЕЕЦП-а изабран члан Сталне делегације БиХ Бариша Чолак.

Након Албаније, једногодишње предсједавање овом тијелом преузела је Бугарска.