latinica  ћирилица
25/05/2015 |  17:26 | Аутор: СРНА

Иванић: Посјета папе Фрање протећи ће у најбољем реду

Посјета папе Фрање Сарајеву са безбједносног аспекта протећи ће у најбољем реду, изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић након састанка са члановима Пододбора за безбједност о припремама у вези са посјетом поглавара Ватикана.
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић посјетио је Штаб акције "Мир вама Сарајево 2015." - Фото: СРНА
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић посјетио је Штаб акције "Мир вама Сарајево 2015."Фото: СРНА

- Присуствовао сам сједници Пододбора за безбједност поводом доласка папе Фрање у Сарајево и обавио разговоре са свим људима који су укључени у припрему безбједносног аспекта. Било је задовољство чути да је амбијент и начин на који су договарали детаље на високом нивоу - рекао је Иванић.

Он је истакао да је сарадња у Пододбору изузетно добра, те да ће све људе који буду долазили пратити полиција Републике Српске и Федерације БиХ.

Говорећи о значају посјете папе Фрање БиХ, Иванић је истакао да су најбитније поруке, те да је ријеч о човјеку који се показао као "народски" и који познаје живот "обичних" људи.

- Увјерен сам да ће својим порукама о универзалним вриједности папа Фрањо дати простора и БиХ да се и овдје, умјесто свађа и сукоба, више размишља о компромисима и договору - рекао је Иванић.

Посјета папе Фрање БиХ планирана је за 6. јуни и пратиће је мото "Мир вама". То ће бити трећи пут да поглавар Римокатоличке цркве долази у БиХ.