latinica  ћирилица
25/05/2015 |  17:41 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Полиција није саопштила ко је свештеника вратио са границе

Из кабинета црногорског врховног државног тужиоца Ивице Станковића саопштено је да никшићка полиција још није доставила тражена обавјештења тужилаштву у Никшићу ко је у фебруару вратио са границе свештенка Митрополије црногорско-приморске Велибора Џомића.

Након што полиција достави ова обавјештњна, тужилаштво ће благовремено донијети одлуку у овом предмету.

Никшићка полиција још није одговорила на питање ко је полицајац који је 16. фебруара забранио свештенику Велибору Џомићу да уђе у Црну Гору.

У том поступку узете су изјаве од Џомићевог адвоката Зорана Пиперовића, бившег шефа Граничне полиције Веска Вукадиновића и неколико свједока.

Изјаве су дали и свештеници који су 16. фебруара били са свештеником Митрополије црногорско-приморске Џомићем на граничном прелазу Враћеновићи.

Из никшићке полиције оглушили су се и о питање тужиоца - на основу ког акта је Џомић враћен са границе.

Џомићев адвокат Зоран Пиперовић због тога је поднио кривичну пријаву против више службеника МУП-а, оптужујући их за злоупотребу службеног положаја и непоштовања одлуке Управног суда, који је раније одобрио свештенику да привремено, до окончања поступка, борави у Црној Гори.

Он тврди да полиција не зна шта ће да достави тужилаштву и додаје да би тужилаштво требало инсистирати да полиција одмах саслуша службеника који је пренио Џомићу наређење од извјесног командира.

"Тај полицајац ће морати да каже име командира. Ако каже да је заборавио, онда је једино он кривично одговоран и то би био доказ да живимо у земљи гдје сваки полицајац може да забрани улазак у Црну Гору, чак и ако тај неко има судску одлуку", рекао је Пиперовић.

Свештеник Џомић је рекао да га још нико из полиције није контактирао у вези са кривичном пријавом.

"Знам да су позивани свједоци, а позиву се одазвао и адвокат Пиперовић. Позвани су сви осим мене као оштећеног", казао је Џомић.