latinica  ћирилица
26/05/2015 |  13:58 | Аутор: СРНА

Иванић: Значај ступања на снагу ССП-а између БиХ и ЕУ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић информисао је данас у Сарајеву новоименованог јапанског амбасадора у БиХ Кезуја Огаву о активностима у вези са провођењем економских реформи и будућим корацима БиХ на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и амбасадор Јапана у БиХ Кезује Огаве - Фото: СРНА
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и амбасадор Јапана у БиХ Кезује ОгавеФото: СРНА

Иванић је нагласио значај ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању између БиХ и ЕУ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је захвалио за досадашњи ангажман Јапана у БиХ и истакао интерес за наставак јапанске подршке БиХ.

Осврћући се на добре билатералне односе, Иванић је исказао интерес за унапређење економске сарадње у смислу смањења трговинског дефицита.

Иванић је изразио наду да ће за вријеме мандата новоименованог амбасадора Јапана доћи до побољшања билатералних односа између двије земље.

Огава је рекао да Јапан препознаје значај активности БиХ на путу ка интеграцији у Европу, која су кључна за стабилност и просперитет западног Балкана као цјелине.

Он је истакао да ће Јапан наставити да подржава БиХ и чини напоре да буде ојачана сарадња на билатералном нивоу, укључујући политичку и економску сарадњу.

Огава је на почетку церемоније предаје акредитивних писама пренио поздраве јапанског цара Акихита, уз наду да ће пријатељски и добронамјерни односи БиХ и Јапана јачати.