latinica  ћирилица
26/05/2015 |  16:08 | Аутор: СРНА

Брчко: Заштитити Споменик српским браниоцима Брчког

Српски представници у законодавној и извршној власти Брчко дистрикта оцијенили су непримјереним изјаве у којима се испољавају рушилачке намјере када је ријеч о Споменику српским браниоцима Брчког, који је за Србе у дистрикту најсветије мјесто.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Они су најоштрије осудили изјаве појединих бошњачких чланова на посљедњем колегијуму локалне Владе у вези са Спомеником српским браниоцима Брчког.

Српски званичници у локалној власти сматрају да чланови Владе који стоје иза оваквих изјава не могу више бити партнери представника Срба у законодавној и извршној власти, по било ком питању.

"Због тога смо одлучили да до даљег суспендујемо подршку свим иницијативама које долазе од таквих чланова Владе, укључујући и разговоре о локацијама за изградњу џамије", закључује се у саопштењу српски представника у законодавној и извршној власти Брчко дистрикта.

Овакве намјере, па макар и вербално и у афекту, поручују српски представници, не могу проћи без адекватног реаговања и осуде, и то не само представника Срба у власти дистрикта, већ и Бошњака и Хрвата који се залажу за јачање међунационалног повјерења и толеранције.