latinica  ћирилица
28/05/2015 |  09:17 | Аутор: СРНА

У Ошвама се вијори застава "Исламске државе"

Застава терористичке организације "Исламска држава" постављена је на једној кући у селу Ошве код Маглаја, које је познато као највећи регрутни центар радикалних исламиста за одлазак на ратишта у Сирији и Ираку.
Застава Исламске државе на нкући у Ошвама - Фото: nezavisne novine
Застава Исламске државе на нкући у ОшвамаФото: nezavisne novine

Село Ошве дошло је у жижу јавности након што се сазнало да је у њему плацеве купило неколико радикалних исламиста, који се боре у редовима "Исламске државе".

Из Агенције за истраге и заштиту БиХ кажу да су у току додатне провјере навода да припадници "Исламске државе" купују земљиште на подручју Маглаја, пишу "Независне новине".

Осим у селу Ошве застава терористичке организације "Исламска држава" вијорила се зимус на кућама у селу Горња Маоча код Брчког, које је сједиште вехабијске заједнице.

Ратна застава Саудијске Арабије почетком мјесеца била је постављена на саобраћајном знаку у засеоку Дубоки у Блатни, код Новог Града, док се на једном објекту на путу између тузланских насеља Хусино и Шићки Брод већ двије године вијоре црна и зелена застава на којима су арапским словима исписани цитати из Курана.

Мјештани Хусина позвали су раније надлежне институције да уклоне сва обиљежја и заставе које подсјећају на она под којим се на Блиском истоку и сјеверној Африци догађају велики злочини.

Они кажу да се заставе и обиљежја на овом подручју налазе већ дуже вријеме и да у објекту, поред мјеста гдје је постављена, живе припадници вехабијског покрета.

Медији преносе да је застава са истим обиљежјима истакнута и у тузланском насељу Пасци.