latinica  ћирилица
28/05/2015 |  09:43 | Аутор: СРНА

Влада Српске данас о Приједлогу закона о вину

Влада Републике Српске разматраће данас приједлоге Закона о вину и о јаким алкохолним пићима.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

 Дневним редом предвиђено је и разматрање информација о стању додјеле пољопривредног земљишта путем закупа и концесије, о активностима у вези са израдом Нацрта стратешког плана руралног развоја БиХ, те о изради "Акционог плана реализације `Стратегије југоисточне Европе 2020` у Српској за период 2015-2016".

Пред министрима ће се наћи и информације о рјешавању статуса војне имовине која је додијељена институцијама и локалним заједницама, али није преузета, као и о пресуди Европског суда за људска права у предмету "Стојанка Ђурић и други против БиХ", најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Српске разматраће и информацију о захтјеву привредног друштва "Космос" Бањалука за привремено одгађање плаћања пореских обавеза и информацију о молби Привредног друштва "Технички ремонт" из Братунца за помоћ у рјешавању пореских обавеза.

Дневним редом је, између осталог, предвиђено и разматрање извјештаја о извршењу финансијског плана Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за период јануар-март 2015. године, као и извјештаја "Жељезница Републике Српске" о стању безбједности и уредности жељезничког саобраћаја у 2014. години.