latinica  ћирилица
28/05/2015 |  14:54 | Аутор: СРНА

Лукач: Репрезентативно представљање Српске у свијету (ВИДЕО)

Припадници МУП-а Републике Српске учествујући у мировним мисијама УН-а широм свијета на репрезентативан начин представљају Полицију Српске и Републику, изјавио је ресорни министар Драган Лукач.
Драган Лукач - пријем - Фото: СРНА
Драган Лукач - пријемФото: СРНА

"Полицајци Српске у мировним мисијама УН-а имају и руководне функције и дају велики допринос у раду и едуковању полицијских структура у земљама у којима се налазе", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци, након пријема који је организовао за припаднике МУП-а Српске који су били ангажовани у мировним мисијама УН-а у Либерији, Јужном Судану, Источном Тимору и на Кипру.

Лукач је нагласио да су до сада 62 припадника МУП-а Републике Српске била ангажована у мировним мисијама УН-а, док их је тренутно у мисијама 11.

Полицијски службеник Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука Зоран Ћетковић, који је био вршилац дужности координатора за операцију у Либерији, рекао је да припадници МУП-а Српске својим радом дају велики значај у мировним мисијама УН-а.

"Полицајци Републике Српске иду у мировне мисије у земље у којима су другачије политичке прилике, животни услови и опасности, али и поред тога стручно и професионално и крајње одговорно испуњавају све своје обавезе, достојно носећи униформу и представљајући Полицију Српске, Републику Српску и БиХ", рекао је Ћетковић новинарима.

Мирослав Милојевић из ЦЈБ Добој, који је био замјеник старијег полицијског савјетника на Кипру, а што је највећа руководећа позиција у редовној мисији, каже да је велика част и одговорност за сваког припадника МУП-а Српске да у мировној мисији УН-а представља Српску.

Пријем је организован поводом 29. маја, Међународног дана мировних снага УН.