latinica  ћирилица
28/05/2015 |  16:59 | Аутор: СРНА

"Уклањање српске заставе провокација у режији режима"

Нова српска демократија /НОВА/ оцјењује да уклањање српских застава истакнутих на свадбеном весељу у Колашину представља чисту провокацију српског народа у режији владајућег режима.

Из НОВЕ указују да је малтретирање људи који су дошли на славље и истакли заставу са грбом Немањића, коју сматрају својом, чин који показује да актуелна власт не жели да престане са притисцима на Србе у Црној Гори и ускраћивањем њихових права.

"Тробојка је застава свих Срба и дубоко је укоријењена у традицији Црне Горе, па зато и смета онима за које историја почиње од 2006. године", истичу из НОВЕ.

Они сматрају да су за овај подли чин у Колашину најмање криви локални полицајци који покушавају да од 350 евра прехране породице, већ се инспиратор оваквих шовинистичких испада, којима се покушава нарушити идеја српско-црногорског помирења, налази у "врху владе Црне Горе и АНБ-а".

"Та и таква власт није прстом мрднула када су у Улцињу стотине албанских застава дочекале злочинца и терористу Хашима Тачија. Тада нико није смио да писне о Закону о државним симболима", наводи се у саопштењу и додаје да оваквих примјера има на десетине, од Тузија до Плава и нигдје није забиљежено да је власт забранила истицање тих застава.

НОВА оцјењује да малтретирање Срба у Колашину показује осионост и бахатост власти.

Нова српска демократија поручила је свим Србима да им нико не може забранити да истичу своје националне симболе, јер су то су симболи традиционалне Црне Горе под којима је Црна Гора постала славна.

"НОВА неће дозволити овакве покушаје асимилације и изливе шовинизма, и обећавамо актуелној власти да ће јој се овакви срамни потези, а и други које памтимо, врло брзо вратити као бумеранг", поручују из НОВЕ.

Полиција у Колашину затражила је да, због законских прописа, буду уклоњене заставе Србије које су биле истакнуте на два свадбена весеља и најавила новчане казне.

Ступањем на снагу Закона о државним симболима већ је изречено неколико новчаних казни у Колашину због истицања симбола других држава.