latinica  ћирилица
30/05/2015 |  09:55 | Аутор: Б92

Виландер: Ђоковић је фаворит на Ролан Гаросу

Бивши шведски тенисер Матс Виландер изјавио је да је Новак Ђоковић фаворит на Ролан Гаросу, али и истакао да Надал може да га угрози уколико се поклопе коцкице.
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org) -
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org)

Виландер, који већ годинама ради као коментатор Еуроспорта, често је критиковао српског тенисера у прошлости, али и сада оставља зрно простора за остале.

"У мушком дијелу жријеба много је теже одредити фаворита. Очигледно је да је Новак Ђоковић главни фаворит за титулу, али током топлог дана када је температура изнад 25 степени и сунције сија, а Рафаел Надал побиједи неког респектабилног тенисера у рунди прије, Ђоковић може доживјети 'дежа ву' претходне три године. Мислим да ће бити штета ако Новак не освоји Ролан Гарос – клима и противници код њега не значе ништа, једино ако оба фактора буду против њега у финалу", рекао је Виландер.

Тениски класик очекује се већ у четвртфиналу, када би Ђоковић требало да се састане са највећим ривалом Рафом Надалом.

"Штета је и за Рафу и за Новака што се укрштају у четвртфиналу, али је добро видјети тако јак пар у тој фази турнира. Имам разлоге због којих кажем да за Надала није позитивно што се састаје са Ђоковићем у четвртфиналу – тај меч за њега долази прерано. Рафа је играч који напредује из кола у коло и био би у предности када би имао прилике да Ђоковића изазове у финалу", додао је Швеђанин.

Он је истакао да нема сумње ко спремнији дочекује тај сусрет.

"Новак је велики фаворит у том мечу – Надал то зна, Ђоковић то зна, сви то знају. То ће бити један од оних дуела у којима ће Рафа моћи да се 'опусти' јер зна да, уколико савлада Новака, освојиће турнир. Ако се то деси играће највјероватније против Ендија Мареја или Роџера Федерера. Кеи Нишикори је такође опасан играч, иако ће за њега представљати проблем што се игра у максималних пет сетова, а не три. Никада до сада није успио да буде толико добар", закључио је Виландер.