latinica  ћирилица
24/06/2015 |  15:43 | Аутор: СРНА

Савић: Разобличићемо циркус опозиције (ВИДЕО)

Посланик СНСД-а Душица Савић рекла је да СНСД једва чека посебну сједницу парламента Српске о "Информацији о куповини народних посланика приликом избора Владе Републике Српске 18. децембра", на којој ће бити изнесено мноштво детаља који до сада нису били познати грађанима Српске.

"Тиме ћемо потпуно демаскирати овај циркус који опозиција прави од Републике Српске и од свих нас", истакла је Савићева новинарима у Бањалуци, у паузи скупштинског засједања.

Савићева је рекла да постоји чињеница да је прислушкиван предсједник Владе Републике Српске, док би у другим земљама у таквим ситуацијама били сазвани национални савјети за безбједност јер се то може квалификовати и као својеврсни државни удар.

"Кључно у овом случају јесте да је снимак прослијеђен порталу `Кликс`из Сарајева да би се врло свјесно онемогућило да надлежне институције Српске дођу у посјед истог снимка, како би снимак био вјештачен", истакла је Савићева.

Она је рекла да ће СНСД на посебној сједници отворити питање како је могуће, а није случајно, да је тај снимак прослијеђен порталу "Кликс" у Сарајеву поред бројних портала и медија у Српској.

"Питање број два јесте код кога се у овом тренутку налази снимак који би надлежним институцијама у Српској омогућио да проведу законом предвиђене радње. Тужно је да опозиција за свој извор узима портал `Кликс` и један блог у Српској", навела је Савићева.

Савићева је закључила да је познато ко је у Бањалуци, на дан кад је аудио-материјал објављен, у 15.00 часова преслушавао тај снимак и ко га је послао порталу "Кликс" да би га објавио у 17.00 часова.

Она је рекла да ће Посланички клуб СНСД-а, уз консултације са правним стручњацима, предузети одговарајуће мјере у вези са изјавом посланика странке Напредна Српска Горана Ђорђића у парламенту Републике Српске, који је рекао да посједује тонски снимак разговора два лица у локалној заједници из које долази.

"Стиче се утисак да опозиција у Српској послије ове јучерашње изјаве има проблем са одржавањем посебне сједнице Народне скупштине о информацији о `куповини` народних посланика приликом избора Владе Републике Српске", рекла је Савићева.

Савићева је оцијенила да опозиција у немоћи јер није добила политичку подршку на изборима 2014. године од грађана Српске, "није им успио пројекат прављења афере, а што ће доказати посебна сједница парламента, и сада покушава позвати народ на демонстрације и улицу".

Она је рекла да СНСД вјерује да ће то грађани препознати и да је ријеч о потпуном политичком авантуризму.

"То показује у каквом политичком очају се они налазе", навела је Савићева.

Према њеним ријечима, Посланички клуб СДС-а до сада су напустила три посланика и то неће бити коначан број.

"Они се не баве тиме, већ и даље причају о некаквој већини до приче о њиховом премијеру, а за то вријеме их њихови посланици напуштају због онога што њихови представници раде у Сарајеву", додала је Савићева.

Она је оцијенила да је на сцени потпуни политички очај и безидејност СДС-а, док замјеник предсједника те странке сједи на конгресу СДА на којем се Српска не помиње као ентитет, већ пет регија унутар БиХ.

Савићева је поновила да се појединци баве неовлаштењим снимањем, јер је посланик Ђорђић јуче рекао у парламенту Српске да посједује тонски снимак разговора два лица у локалној заједници из које долази.

Она је цитирала Ђорђићеву изјаву у којој се наводи: "А, ако ја сада Вама децидно кажем да је снимљен између Вас и судије разговор и да је то нова афера у Републици Српској, али Ви немате са тим никакав проблем".

Она је рекла да су људи који неког оптужују за разна кривична дјела јуче очигледно омашком несвјесно свима послали поруку ко заправо у Републици Српској снима разговоре и ко се бави вршењем овог кривичног дјела.

"Не може нико рећи да му је ово неко монтирао, додао или слично. Имамо ситуацију да је народни посланик сам у жару реплика рекао нешто што упућује на кривично дјело", навела је Савићева.

Посланик СНСД-а Игор Жунић рекао је да ће посланички клуб ове странке подржати одржавање посебне сједнице парламента Српске о "куповини" посланика.

"Подржаћемо да се уђе у расправу и изнијећемо низ аргумената који не стоје у причи опозиције. Процес наранџастих револуција који је наручен од почетка такав да је поента да се изазове афера. Ова афера је изазвана, али то није афера куповина народних посланика, већ се та афера зове афера `снимач`", истакао је Жунић.

 Савић: Ђорђић да каже ко прислушкује судију

СНСД ће од Министарства унутрашњих послова Републике Српске затражити да испитају Драгана Ђорђића, посланика Напредне Српске о његовим сазнањима да је један судија из Градишке прислушкиван, изјавила је Душица Савић, посланик СНСД-а у Народној скупштини.

Она је новинарима подијелила транскрипт разговора у којој је Ђорђић Зорану Аџићу, посланику СНСД-а, рекао да је снимљен разговор између Аџића и једног судије и да је то нова афера у Републици Српској.

Ђорђић је, пак, изјавио да је то рекао хипотетички и да нема никаква сазнања о снимку.

“СНСД спинује нову аферу како би скренуо пажњу с афере снимак“, рекао је он.