latinica  ћирилица
25/06/2015 |  07:57 | Аутор: Агенције

Опсада Лазарата, полиција контролише прилазе албанском граду дроге

Албанска полиција је прекинула акцију у селу Лазарат синоћ око поноћи због потпуног мрака, а коначни обрачун са наоружаном групом очекује се данас, пренијели су албански медији. Сви прилази селу су под потпуном контролом полиције.
Албанска полиција (фото: m.time.ikub.al) -
Албанска полиција (фото: m.time.ikub.al)

Полиција је до сада је ухапсила 11 чланова групе, међу којима су се четворо предали, од 21 особе за којом је расписана потјерница, наводе медији.

Наоружана група је у сриједу ујутру у селу Лазарат пуцала на полицију, када је један припадник полиције погинуо, а двојица рањена.

Албански премијер Еди Рама одао је пошту погинулом Ибрахиму Баши, бившем официру војске, који је служио у мисији НАТО-а у Авганистану, пренијела је агенција АФП.

"Вјерујем да сви Албанци који поштују интегритет и храброст полиције данас жале", рекао је Рама.

Албанска полиција упутила је синоћ више од 400 припадника специјалних снага РЕНЕА и локалне полиције у село Лазарат у оквиру хватања осумњичених за пуцњаву на специјалне снаге.

У саопштењу државне полиције се наводи да је идентификован 21 осумњичени за раније данас оружани напад на полицијске снаге, јавила је албанска агенција АТА.

Полиција је у саопштењу апеловала да се осумничени предају, као и на грађане и локалну власт да сарађују са полицијским снагама.

Наоружана група је рано јутрос у селу Лазарат пуцала на полицију, када је један припадник специјалних снага погинуо, а двојица рањена.

Албанско село Лазарат, надомак Ђирокастре, познато је као албанска "фабрика за производњу марихуане".