latinica  ћирилица
26/06/2015 |  07:40 | Аутор: РТРС

У Београду данас састанци званичника Српске и Србије и заједничка сједница двије владе (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговараће данас у Београду с предсједником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем.

Након састанка у Палати Србије, биће одржана заједничка сједница влада Републике Српске и Србије којој ће присуствовати и предсједник Додик.

Како је најављено, на сједници ће бити разматрана реализација закључака са шесте заједничке сједнице двије владе, затим актуелна питања у вези са међусобним односима влада у периоду између двије сједнице, као и текућа питања.

Планирано је и свечано потписивање меморандума о сарадњи у области саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре и протокола о усаглашавању ставова у областима стручних испита и лиценцирања из области грађевинарства и просторног планирања.

Предсједник Владе Србије, Александар Вучић, рекао да је много тема о којима ће бити ријечи на заједничкој сједници, с обзиром на то да треба много тога заједно да ураде у инфраструктурном смислу и повезивању економија.