latinica  ћирилица
26/06/2015 |  08:02 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја

Возила јутрос саобраћају несметано на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, осим на дионицама на којима се изводе радови.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због реконструкције водоводне мреже на дионици магистралног пута Отока /граница Српске и Федерације БиХ/ - Нови Град један саобраћај се од 7.00 до 18.00 часова одвија једном коловозном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Отежано се саобраћа и на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош на којој је у току реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на подручју општине Котор Варош.

На мјесту извођења радова возила се од 7.00 до 18.00 часова пропуштају наизмјенично једном коловозном траком.

На дионици магистралног пута Црквина - Модрича један у току је изградња пјешачке стазе у мјесту Милошевац, због чега возила саобраћају наизмјенично, једном коловозном траком. Предвиђено је да радови трају до 28. јуна.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача возила на овом дијелу магистралног пута од 7.00 до 18.00 часова саобраћају једном траком.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и чија дужина прелази осам метара.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Кроз Теслић се успорено саобраћа због санације и пресвлачења коловоза на дионици регионалног пута, која пролази кроз град. Наизмјенично пропуштање возила са краћим задржавањима на снази је до 30. јуна.

На регионалном путу Бушлетић - Модрича, у насељу Вишњик, обустављен је саобраћај због проширења моста преко потока Дуса. Алтернативни правац за вријеме обуставе је магистрални пут Добој - Модрича.

Због клизишта успорено се саобраћа на дионицама регионалних путева Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи.

На локалитету Разбјењак - Путниково брдо у Мјесној заједници Макљеновац код Добоја у току је деминирање због чега од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја у трајању до 30 минута.

Због деминирања терена на локалитету "Кладар Доњи два" на снази је привремена обустава на магистралном путу Бродско Поље - Брусница /ентитетска граница/. Привремена обустава на снази је од 8.30 до 15.00 часова.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

То је услиједило јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

Преко моста у мјесту Драгаловци на дионици регионалног пута Прњавор - Станари забрањен је саобраћај свим возилима чија укупна маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

У Федерацији БиХ радови се обављају на дионицама Добој - Грачаница, Чапљина - Столац и Мостарско раскршће - Кисељак.

Због асфалтирања дијела пута од Лашве према Какњу код мјеста Тичићи саобраћај се одвија успорено.

У Федерацији БиХ због радова се саобраћај одвија спорије на магистралним путевима Хаџићи - Пазарић, Добој - Грачаница, Чапљина - Столац и Мостарско раскршће - Кисељак.

Из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују да на свим путевима вожњу прилагоде стању и условима на путу.