latinica  ћирилица
26/06/2015 |  16:50 | Аутор: СРНА

Голић-Михајловић: Протокол о усаглашавању ставова у областима стручних испита

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић и потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић потписале су данас у Београду Протокол о усаглашавању ставова у областима стручних испита и лиценцирања из области грађевинарства и просторног планирања.

Протокол предвиђа наставак активности на сарадњи и усаглашавању ставова о условима узајамног признавања стручних испита и лиценци из области грађевинарства и просторног планирања, као и формирања конзорцијума грађевинских компанија Србије и Републике Српске, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Протокол је потписан у оквиру заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије.

Голићева, која је и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, данас се састала и са министром пољопривреде и заштите животне средине Србије Снежаном Богосављевић Бошковић.

Том приликом је истакнута потреба потписивања меморандума који ће дефинисати приоритете, будуће активности и обавезе Србије, Републике Српске и Црне Горе у процесу рјешавања проблема загађења ријеке Лим, наводи се у саопштењу.