latinica  ћирилица
27/06/2015 |  09:45 | Аутор: Мондо

Бјелица близу договора са Минесотом

Српски кошаркаш и МВП Евролиге, по свему судећи, каријеру ће наставити у НБА лиги.

Бјелица је на крају сезоне 2014/15, саопштио руководству Фенербахчеа да планира селидбу у САД, а ових дана, воде се интензивни преговори да се то и деси.

"Ближи се тренутак дефинитивног договора Минесоте и Немање Бјелице, којим ће се европски МВП преселити међу Вукове. Његовим доласком, тим ће добити свестраног шутера, који ће јако младој екипи донијети и искуство и зрелост", преноси Мондо информацију репортера Асошијетед преса.

У вијести АП-а, неименовани извор открио је да је договор менаџмента Минесоте и представника српског кошаркаша веома близу.

"Наш саговорник захтијевао је да не буде именован, јер уговор још није потписан", остављена је блага ограда, иако је прилчно јасно да су преговори пред успешним завршетком.

Минесота је одабрала Бјелицу на НБА драфту 2010, док је још наступао за Црвену звезду. Тачније, право на њега први су стекли Вашингтон Визардси, али су их одмах прослиједили Вуковима, у које ће сада стићи на велика врата, као званично најбољи играч Евролиге за сезону 2014/15.

Уколико обуче дрес Минесоте, Бјелица ће за саиграча имати бившег центрса Партизана Николу Пековића, кој дрес Вукова носи од 2010. године.