latinica  ћирилица
27/06/2015 |  09:51 | Аутор: Мондо

Квалификације рукометне Лиге шампиона у Бањалуци или Холандији

Вољом жријеба који се одржао у петак, одлучено је да домаћин квалификационог турнира рукометне ЕХФ Лиге шампиона буде бањалучки Борац м:тел.

Турнир би се требао играти у Бањалуци, али могуће је да РК Борац м:тел, како је раније најавио, одустане од његове организације, јер би то био додатни трошак за шампиона БиХ.

Уколико РК Борац одустане од домаћинства, путоваће у Холандију, пошто је жријебом одлучено да Ситард, град из којег долази екипа Лимбург Лајонс буде први резервни домаћин.

Уколико и они одустану од домаћинства то право припашће норвешком Елверуму, а потом оно припада аустријској екипи Алпла Хард с којом ће се Борац састати у полуфиналу квалификационог турнира.

Побједник квалификационог турнира учествоваће у Групи Д Лиге шампиона, која се заједно са групом налази у слабијој дивизији од 12 клубова, док је најбољих 16 клубова европе жријебано у елитну дивизију, односно групе А и Б.

Другопласирана и трећепласирана екипа са квалификационог турнира играће у трећем колу ЕХФ Купа, док ће четвртопласирани кренути од другог кола.

У Групи Д ЕХФ Лиге шампиона такмичиће се Металург, Скјерн, Мотор Запорожје, Кадетен Шафхаузен, Баја Маре и побједник турнира квалификација на којем учествује РК Борац, док ће у Групи Ц играти Ла Риоха, Мешков Брест, Чеховски Медведи, Порто, Војводина и Татран Прешов.

У елитној дивизији у Групи А играће осам клубова, то су: Кил, Веспрем, ПСЖ, Цеље, Загреб, Башикташ, Висла и Фленсбург,

У Групи Б су Барселона, Килце, Вардар, Колдинг, Пик Сегед, Рајн-Некар Ловен, ИФК и Монпеље.

Побједници група А и Б иду директно у четвртфинале, док екипе од другог до шестог мјеста иду у осмини финале гдје ће се борити са побједницима група Ц и Д.