latinica  ћирилица
27/06/2015 |  11:06 | Аутор: СРНА

Шамац- "Ноћни вукови" положили цвијеће на споменик српским борцима

Чланови Мото клуба "Ноћни вукови" из Русије, Србије, Црне Горе, Бугарске и Републике Српске посјетили су Шамац и поводом Видовдана положили цвијеће на споменике погинулим српским борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату и споменике жртвама НОБ-а.
"Ноћни вукови" у посјети Шамцу - Фото: СРНА
"Ноћни вукови" у посјети ШамцуФото: СРНА

Члан Мото клуба "Ноћни вукови" из Републике Српске Предо Благојевић рекао је да се на овакав начин сваке године поклањају жртвама отаџбинског рата и НОБ-а.

Предсједник Скупштине општине Шамац Предраг Маринковић захвалио је бајкерима који су послали поруку да никада не треба да заборавити своју историју и традицију.

Маринковић је рекао да општина ради на рјешавању имовинско-правних односа да би "Ноћни вукови" добили своје просторије, а уједно би то био и клуб српско - руског пријатељства гдје би организовали курс руског језика.

- Осим културне и спортске сарадње, очекујем да би се могла бити остварена и привредна сарадња - рекао је Маринковић.

"Ноћни вукови" у Шамцу баве се хуманитарним радом, а прошле године пружили су велику помоћ поплављеном становништву у Шамцу и у санацији након што се вода повукла.

Из Брчког је јутрос кренуло 50 бајкера, који су посјетили Шамац. Они ће отпутовати за Бањалуку и положити вијенце на Споменик 12 беба, а затим иду у Козарску Дубицу гдје ће прославити славу Војске Републике Српске.

Бајкери ће из Републике Српске отпутовати у Црну Гору гдје се гради православни центар.