latinica  ћирилица
27/06/2015 |  12:00 | Аутор: Б92

Мареј: Након Ролан Гароса Новак више није сигурни фаворит

Британски тенисер Енди Мареј рекао је да се послије Ролан Гароса нико више не уписује Новака Ђоковића као сигурног побједника прије почетка неког турнира.

Новак је до пораза у финалу другог Гренд слема сезоне од Стана Вавринке имао сјајан низ, пошто је освојио титуле на Аустралијан Опену и Мастерсима у Индијан Велсу, Мајамију, Монте Карлу и Риму.

У интервјуу за "Гардијан", упитан да ли је осјећао задовољство када је Вавринка побиједио Новака у финалу Ролан Гароса, Мареј је рекао:

"Нисам баш размишљао тако о томе. Мада, можда је психолошки за све тенисере то било важно. Сјећам се турнира у Риму, испред свлачионице је био жријеб и прије него што је такмичење почело, неко је написао Новаково име на мјесту резервисаном за побједника. То што је Стан побиједио у финалу је било велико изненађење, али је показало и да није немогуће побиједити Новака. Очигледно је да је тада одиграо невјероватан меч, али је показао да је то могуће".

Трећи тенисер свијета је такође прокоментарисао и "велику четворку" у коју се сврставају Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и он. Посљедњих година се воде дискусије ко у датом тренутку може да буде дио ње, а Шкот истиче да је Новак једини константан.

"Ситуација са 'великом четворком' није каква је некад била. У појединим тренуцима, људи су жеЉели све нас да отпишу, сем Новака, јер он није имао никакве повреде или падове у форми. Роџер је, на примЈер, имао, као прошле године када је изгубио од Стаховског на Вимблдону, а потом и на УС Опену. Људи за Рафу сада говоре да није исти и да се неће вратити на врх. И ја сам имао проблеме прошле године. Сада има све више момака који могу да побиједе. Такмичење је отвореније него раније, али не видим могућност да се поједини тенисери који понекад засијају пробију на сам врх", нагласио је Мареј.

Мареја на старту Вимблдона очекује дуел са Михаилом Кукушкином из Казахстана, а такмичење на трећем Гренд слему сезоне почиње у понедјељак.