latinica  ћирилица
27/06/2015 |  14:02 | Аутор: Б92

Бекер пред Вимблдон: Мареј фаворит колико и Ђоковић

Тренер Новака Ђоковића Борис Бекер рјекао је да верује да је Британац Енди Мареј један од главних фаворита за тријумф на овогодишњем Вимблдону.

Ђоковић брани титулу на најпрестижнијем турниру на свијету и многи га сматрају највећим фаворитом, због тога што је први рекет планете, али и игре коју је показао од почетка сезоне, са изузетком финала Ролан Гароса.

По многима одмах иза Ђоковића по питању шанси иду Роџер Федерер и Мареј, који воле да играју на трави, а Шкот на својој страни има и публику. Међутим, Бекер истиче да Мари није уопште иза српског тенисера када се гледају фаворити.

"Мареј је фаворит колико и Новак. Наравно, Новак је за мене већи фаворит, али је Енди тек неколико процената иза. У мојим очима он је бољи него што је био прије операције леђа и одлучнији је. Много нас је намучио у Паризу, Мајамију и Мелбурну ове године. Само неколико поена је пресудило. Ове сезоне се показао као други најбољи тенисер сијвета. Међутим, не бих искључивао Роџера из борбе. Због своје природне игре на трави, он је неко против кога ниједан тенисер не жели да игра", рекао је Бекер.

У прошлогодишњем финалу, Ђоковић је побиједио Федерера у невјероватном мечу у пет сетова, а Бекер је признао да је то био посебан тријумф, посебно јер је његов некадашњи велики ривал Штефан Едберг тренер швајцарског тенисера.

"То је учинило побједу слађом", истакао је Бекер.

Ђоковић ће ове године играти за своју трећу титулу на Вимблдону, а одбрану започиње дуелом са Филипом Колшрајбером из Њемачке.