latinica  ћирилица
27/06/2015 |  14:05 | Аутор: СРНА

Ћирко: Поступак опозива исхитрен

Начелник општине Шипово Милорад Ћирко изјавио је да је одлука Скупштине ове локалне заједнице о покретању поступка за провођење његовог опозива била исхитрена и да је произвела беспотребне трошкове.
Начелник општине Шипово Милорад Ћирко - Фото: СРНА
Начелник општине Шипово Милорад ЋиркоФото: СРНА

Ћирко је рекао да су директни трошкови поступка за провођење опозива били 30. 000 КМ. Према његовим ријечима, у поступку за опозив начелника гласало је 5.166 бирача, при чему је за опозив било 2.367, а против 2.798 бирача, док су 173 гласа била неважећа.

Он је додао да нуди пуну сарадњу свим странкама које имају одборнике у Скупштини општине Шипово, као и институцијама Републике Српске и БиХ, те институцијама међународне заједнице, које су и дале највише средстава за обнову Шипова.

- Стално сам нудио такав вид сарадње у смислу да у Шипову не треба да имамо опозицију, већ да будемо јединствени, јер смо мала општина којој је потребна обнова, чему сви требамо дати допринос - рекао је Ћирко.

Он је као приоритетне пројекте у овој години навео завршетак градске канализације, реконструкцију електромреже и изградњу неколико водовода.