latinica  ћирилица
27/06/2015 |  20:40 | Аутор: Агенције

Нишикори: Приближавам се најбољима

Кеи Нишикори рекао је да се приближава најбољим играчима свијета и додао да му је наредни циљ у каријери освајање титуле на неком Мастерсу или Гренд слему.
Кеи Нишикори (ФОТО: www.stevegtennis.com) -
Кеи Нишикори (ФОТО: www.stevegtennis.com)

Нишикори је током 2014. године успио да побиједи прву четворку са АТП листе – Новака Ђоковића, Роџера Федерера, Ендеја Марја и Стана Вавринку.

"Мислим да им се приближавам. Жао ми је што нисам успио да освојим више титула, али побјеђивао сам их неколико пута. Мој сљедећи циљ је освајање Мастерс или Гренд слем турнира. Надам се да ћу имати добру сезону и да ћу моћи да им се приближим", рекао је пети тенисер свијета.

Јапанац је постављен за петог носиоца на Вимблдону, па је тако надмашио земљакињу Кимико Дате Крум, која је 1994. и 1996. године била шести носилац у женском синглу у Лондону.

"Не осјећам никакав притисак из Јапана, јер живим у САД. Трудим се да не мислим превише о тим стварима. Мислим, осјећам притисак понекад, али се добро носим са тим", додао је Нишикори.

Њега је прошле недјеље повреда приморала да преда полуфинале турнира у Халеу, али је истакао да је спреман за прво коло на Вимблдону и меч против Симона Болелија из Италије.

"Биће тешко, то је сигурно. Прошле године смо играли пет сетова, он је добар на трави, али добро сам се припремио и добро се осјећам. Покушаћу да одиграм добар меч – уводне рунде никада нису лаке", додао је Нишикори.

Такмичење на Вимблдону почеће у понедјељак.