latinica  ћирилица
28/06/2015 |  07:47 | Аутор: РТРС

Финале ЕП: Србија - Француска, РТРС од 18.50

Кошаркашице Србије састаће се вечерас са селекцијом Француске у утакмици финала на Европском првенству у Будимпешти.
Кошаркашице Србије - Фото: B92
Кошаркашице СрбијеФото: B92

Сусрет почиње од 19 часова, уз пренос на РТРС. У мечу за бронзану медаљу, од 17 часова играће Шпанија и Бјелорусија, а ову утакмицу можтете пратити на РТРС плусу.

Изабранице Марине Маљковић су побједом над Белорусијом (74:72) у полуфиналу осигурале прву медаљу послије 23 године и шампионата Европе у Израелу.

Подсјећамо, кошаркашице Србије су са четвртог мјеста у групи ушле су у четвртфинале. У пром мечу елиминационе фазе савладале су првог из друге групе, селекцију Турске, а у борби за финале надиграна је Белорусија. Пред српским кошаркашицама је још једна препрека до злазне медаље. .

"Још смо у стању ошамућености и шока, али смо исто тако и јаче и срећније због резултата који смо постигле. Припрема финала је већ почела, чека нас изузетан тим са квалитетним појединцима", рекла је Маљковићева за сајт КСС. Она истиче да веома добро познаје Францускиње, за које је рекла да нису непобједиве.

"Знам их у душу, али и они мене доста добро познају. Велики фаворити јесу, с обзиром на квалитет и снагу, али ако се ми ујединимо и одиграмо као против Турске, онда можемо сваког да побиједимо, па и страшне велесиле у женској кошарци. Бићемо фокусиране и паметне. Желим да одиграмо у нашем стилу, са нашом 'лудачком' енергијом", додала је она.

Финале ЕП за кошаркашице између Србије и Француске игра се вечерас са почетком у 19 часова, уз пренос на нашој телевизији.