latinica  ћирилица
28/06/2015 |  10:33 | Аутор: РТРС

Десет тренутака који су обиљежили сезону Андреса Инијесте (ВИДЕО)

Фудбалери Барслеоне одиграли су сезону за памћење.

Катралонски гигант је стигао до "трипле круне" - трофеја у Примери, Купу краља и Лиги шампиона.

Један од најзаслужнијих за сјајну сезону клуба са "Ноу Кампа" је 31-годишњи везиста Андрес Инијеста.

Шпанац је био незамјењив у тиму Луиса Енрикеа, а у наставку вам доносимо 10 тренутака који су обиљежили његову сезону у дресу шампиона Европе, објављених на званичном сајту Барселоне.

Десет тренутака који су обиљежили сезону Андрес Инијесте:

1. Инијеста је свој први гол сезоне постигао у првом дуелу Купа краља против Хуеске.

2. Повреда на "Сантијаго Бернабеу". Инијеста је напустио терен у 70. минуту дуела са Мадриђанима због повреде. Барса је у овом мечу поражена са 3:1.

3. У утакмици против Депортива, Андрес је одиграо 350. утакмицу за Барслеону, а на свим дуелима до тада је постигао укупно 33 гола.

4. Инијеста је трећи гол сезоне постигао у полуфиналу Купа краља против Виљареала. Сјајни везиста Каталонаца, погодио је за 2:1 у побједи свог клуба резултатом 3:1.

5. У дуелу четвртфинала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена на "Парку принчева", напустио је терен на носилима након старта Пастореа.

6. Најбоље од Инијесте видјели смо у реванш дуелу против "Светаца" на "Ноу Кампу. Ослободио се тројице играча ПСЖ-а, те сјано проиграо Нејмара за 1:0. Барса је у реваншу славила са 2:0 и прошла у полуфинале.

7. Један од најемотивнијих тенутака сезоне је крај каријере Чавија Ернандеза. Легенда Барселоне предао је капитенску траку Инијести на својој опроштајној утакмици против Депортива на "Ноу Кампу".

8. Након тријумфа резултатом 3:1 против Атлетик Билбаа, Чави и Инијеста су подигли трофеј Купа краља на стадиону Барселоне.

9. У финалу Лиге шампиона против Јувентуса, Инијеста је изједбначио рекорд Мигелија са 549 званичних наступа за Каталонце. Он је сада трећи на листи свих времена, иза Пујола (593 уктакмице) и Чавија (767).

10. Инијеста је у финалу Лиге шампиона асистирао Ракитићу код првог гола, те на крају понио епитет најкориснијег играча финала.