latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:03 | Аутор: СРНА

Гашић: Нема разлога за бригу због већег броја миграната

Министар одбране Србије Братислав Гашић изјавио је да грађани немају разлога за бригу због повећаног броја миграната јер безбједносне структуре максимално воде рачуна о свему.

 
Он је новинарима у Прешеву, гдје је са министром рада и социјалне заштите Александром Вулином обишао мигранте и објекат будућег Колективног центра, рекао да све безбједносне структуре Србије апсолутно гарантују безбједност, прије свега, грађанима Србије, а потом и онима који у њу долазе из различитих разлога.

"Нема разлога за било какву бригу. Максимално водимо рачуна", рекао је Гашић и подсјетио да је одлуком Владе Србије за та питања задужен посебан тим којим руководи командант Жандармерије Горан Драговић, преносе београдски медији.

Мигранти који дођу у Прешево углавном се окупљају око полицијске станице и на Жељезничкој станици и о њима брину локални Црвени крст и Комесаријат за избјеглице и миграције, али и војни љекари.

Први мигранти на граничном прелазу Прешево који су тражили азил регистровани су још 2009. године, али тада су то били појединачни случајеви.