latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:18 | Аутор: РТРС

Иванић позвао на неусвајање резолуције о Сребреници

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да је упутио писмо свим амбасадорима земаља чланица Савјета безбједности УН-а да не усвоје британски приједлог резолуције о Сребреници.
Младен Иванић - Фото: ТАНЈУГ
Младен ИванићФото: ТАНЈУГ

- Ово писмо сам упутио као српски члан Предсједништва БиХ јер о њему нема консензуса у Предсједништву - рекао је Иванић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да је ова резолуција о Сребреници у потпуности подијелила друштво у БиХ и да због ње данас у БиХ нико не говори о будућности, него о прошлости.

Иванић је додао да му је прихватљивији нацрт резолуције о БиХ, који је Москва доставила као контраприједлог британском документу о Сребреници.

Коментаришући састанак званичника Републике Српске и Србије у Београду, Иванић је рекао да "предсједник Србије Томислав Николић не смије да дијели Србе са двије стране Дрине".

Он је рекао да не разумије ни предсједника Републике Српске Милорада Додика с којим је договорио да ће заједно потписати наведено писмо уз подршку неких од амбасадора, али је, како каже, Додик накнадно одустао. 

Додао је и да му се по први пут најава референдума предсједника Додика чини озбиљном.

- Не знам шта је његов сљедећи корак. Али озбиљно мислим да би референдума овај пут могло бити - изјавио је Иванић.