latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:43 | Аутор: Б92

Чад: У нападу Боко Харама погинуло 11 особа

Најмање 11 особа је погинуло у двије експлозије које су потресле главни град Чада, Нџамену, двије недјеље након што су у нападу самоубице страдале десетине људи.

Прва експлозија одјекнула је рано јутрос у насељу Дингесоу у Нџамени, а друга се зачула шест минута касније, рекао је један од становника Сулејман Брахим, пренио је АП.

Неколико становника је потврдило да је међу погинулима пет полицајаца.

Експлозије су се догодиле двије недјеље након двоструког напада бомбаша-самоубице у главном граду, када је страдало најмање 38 људи, а више од 100 је повријеђено.

Нико још није преузео одговорност за напад, али се сумња да је за напад одоговоран Боко Харам, екстремистичка група са сједиштем у сусједној Нигерији, која је већ раније нападала земљораднике из Чада дуж језера које раздваја Чад и Нигерију.

Чад је био највећи војни савезник Нигерије у борби против побуњеничке групе Боко Харам, чији лидер је јавно запријетио одмаздом предсједнику Чада.

Три дана након напада, Чад је саопштио да је покренуо ваздушни напад на позиције Боко Харама у Нигерији близу границе са Чадом.