latinica  ћирилица
29/06/2015 |  14:14 | Аутор: СРНА

Човић: СББ најпожељнији партнер

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је разговарао данас са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем и да ће у наредних 10 дана услиједити преговори о успостављању власти са другим заинтересованим странкама у ФБиХ.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

- Разговарали смо о успостављању власти у ФБиХ и кантонима, о њеном функционисању и нефункционисању и договорили да се мора завршити прича о Мостару и формирању владе Херцеговачко-неретванског кантона и то у овој седмици - нагласио је Човић и додао да је предмет његових разговора са Изетбеговићем био договор са којима ће странкама разговарати и које би могле да чине дио парламентарне већине у ФБиХ, преносе "Независне новине".

Упитан да каже с ким ће разговарати, Човић је рекао да ће то бити са свима онима који на сличан начин виде односе у БиХ.

- То су за мене двије, три "мале странке", које су већ исказале интерес да буду дио парламентарне већине у ФБиХ. Међу њима је и Странка за БиХ - истакао је Човић.

Он је рекао да ће свакако разговарати са СББ-ом, јер би та странка била најпожељнија као партнер због тога "што би онда имали чврсту парламентарну већину".

На питање колико дуго ће ФБиХ чекати на нову парламентарну већину, лидер ХДЗ БиХ је рекао да ће то сигурно бити септембар, јер "није могуће прије".