latinica  ћирилица
29/06/2015 |  14:32 | Аутор: СРНА

Сарајево: Одбијен улазак у БиХ за шест држављана Турске

На Међународном аеродрому Сарајево данас је због погрешног давања информација о сврси и намјери боравка у БиХ одбијен улазак за шест држављана Турске, саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Аеродром Сарајево - Фото: klix.ba
Аеродром СарајевоФото: klix.ba

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су на лету Сарајево-Минхен ухапсили држављанина Турске чији су иницијали У.Е. /45/ јер је посједовао фалсификовани пасош и личну карту Бугарске. Процесуирање држављанина Турске је у току.

На Међународном граничном прелазу Градишка, на излазу из БиХ, ухапшен је држављанин Хрватске и БиХ чији су иницијали Ш.Г. /43/ на основу наредбе Основног суда у Теслићу због недозвољене производња и промета оружја. Лице је предато полицијским службеницима Судске полиције Бањалука.

Припадници Јединице граничне полиције Хум су у петак, 26. јуна, у вечерњим часовима на улазу у БиХ ухапсили држављанку БиХ чији су иницијали Н.Т. /24/ након што је граничним провјерама утврђено да је потражује Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске због кривичног дјела тешка тјелесна повреда. Она је предата службеницима Полицијске станице Добој.

Исто вече је на граничном прелазу Рача, на улазу у БиХ, ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали Ш.Ш. /53/ на основу наредбе Основног суда у Добоју због фалсификовања исправе. Он је предат полицијским службеницима Судске полиције Бијељина.

На граничном прелазу Каменско ухапшен је држављанин Хрватске и БиХ чији су иницијали Д.Б.W. /35/ јер га потражује федерални МУП због почињеног кривичног дјела проневјера у служби. Он је предат припадницима Судске полиције Ливањског кантона на даље поступање.