latinica  ћирилица
29/06/2015 |  17:06 | Аутор: СРНА

Нема договора о успостављању нове коалиције у ФБиХ

Предсједници СДА Бакир Изетбеговић и ХДЗ-а БиХ Драган Човић данас нису постигли договор о успостављању нове коалиције у Федерацији БиХ .
Бакир Изетбеговић и Драган Човић (архива) - Фото: СРНА
Бакир Изетбеговић и Драган Човић (архива)Фото: СРНА

 "Ништа посебно и конкретно није договорено. Ово је био редовни састанак", изјавио је Изетбеговић новинарима након сусрета.

Када је ријеч о Савезу за бољу будућност /СББ/, Изетбеговић тврди да та странка од октобра до данас сама себе искључује из могућности уласка у коалицију, пренијели су федерални медији.

Изетбеговић сматра да постоји могућност коалирања са мањим странкама, међу којима је БПС-Сефер Халиловић, те поручио да ће се у наредним седмицама на томе радити.

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је након разговора са Изетбеговићем да ће у наредних 10 дана услиједити преговори о успостављању власти са другим заинтересованим странкама у ФБиХ.

"Разговарали смо о успостављању власти у ФБиХ и кантонима, о њеном функционисању и нефункционисању и договорили да се мора завршити прича о Мостару и формирању владе Херцеговачко-неретванског кантона и то у овој седмици", нагласио је Човић.

Он је рекао да ће свакако разговарати са СББ-ом, јер би та странка била најпожељнија као партнер због тога "што би онда имали чврсту парламентарну већину".