latinica  ћирилица
30/06/2015 |  10:55 | Аутор: РТРС

Федерер: Уопште не размишљам о пензији

Други тенисер свијета Роџер Федерер изјавио је да уопште не размишља о повлачење, иако ускоро пуни 34 године.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Федерер је навео да не жели да размишља о пензији, а након разговора са Стефаном Едбергом одлучио је да не најављује пензију све до самог краја каријере, преноси Б92.

"Да будем искрен, нисам размишљао о томе уопште. Не желим да размишљам јер сам онда све ближи пензији. Свако ради другачије – дефинитивно да о томе морам да размислим, али не у овом тренутку", рекао је Федерер.

По многим најбољи тенисер свих времена по осми пут у каријери освојио је титулу на АТП турниру из серије 500 у Халеу, прије него што је стигао на терене "Ол Ингланд Клаба".

"Могао сам раније да стигнем у Хале, да доста тренирам, али и да имам времена за одмор. Тако је и овдје, стигао сам два дана послије финала, тренирао сам три дана и данас сам слободан. Могу да успоставим ритам што је у каријери и животу професионалног спортисте најважнија ствар. Титула у Халеу ми је дала додатно самопоуздање и надам се да ме оно може одвести до титуле овдје. Ово је вјероватно била најбоља припрема коју сам икада имао пред Вимблдон. Али, нећу вам само ја то рећи. Мислим да ће и остали играчи да се усагласе због једне слободне седмице више", додао је Федерер.

Федерер данас почиње наступ на Вимблдону, гдје га у првом колу очекује бх. тенисер Дамир Џумхур. Швајцарац је седмоструки шампион лондонског Гренд слема, а уколико и ове године тријумфује, постаће први тенисер који је осам пута славио на теренима "Ол Ингланд клаба".