latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:11 | Аутор: novosti.rs

Соро крајем године добија дозвoлу да брани за Бразил

Српски ватероло голман Слободан Соро још не може да чува гол репрезентације Бразила.

Њему ће Свјетска пливачка федерација (ФИНА) тек крајем љета дозволити да промијени спортско држављанство, пишу "Новости".

"Обавијестили су ме прије три недјеље да не могу да ме региструју за Бразил, јер нисам играо у националном Купу, који је трајао три дана. У том тренутку сам био без клуба због чега нисам био у Бразилу. Послије сам потписао за Ботофаго, али су ми рекли да ћу дозволу добити крајем љета", рекао Соро.

Трофејни српски голман је финални турнир Свјетске лиге гледао крај малог екрана и не крије да је задовољан игром "Кариока":

"Одлично су почели, шокирали Хрватску, дали јој чак 17 голова. Међутим, мени је много значајнија побједа над Аустралијом, која их је досада лако побјеђивала. Направили су највећи успјех у историји бразилског ватерпола и показали да су на добром путу".

Соро сматра да Бразилци прекјуче нису могли да изненаде Србију:

"Србија је и даље много јача од Бразила. У сваком случају Свјетски куп је показао да нема недодирљивих, а осим Бразила пријатно је изненадила и Удовичићева Америка, која ће ускоро свима бити тврд орах", закључио је Соро.