latinica  ћирилица
30/06/2015 |  16:57 | Аутор: Vijesti

Црна Гора подсјећа власти Косова: Метохија 1913. била у саставу ЦГ

Министар вањских послова Игор Лукшић казао је да ће експерти комисије за демаркацију одредити границу са Косовом на основу катастарских доказа, а не резолуција. Он је казао да је за демаркацију задужено Министарство унутрашњих послова и да тај посао иде планираним роком.

"Имали смо сличне резолуције и око Суторине, па су експерти доказали да ту нема проблема", казао је Лукшић.

Посланик ДФ Милан Кнежевић казао је да озбиљно размишља да предложи парламенту резолуцију према којој би границе између Црне Горе и Косова биле као из 1913. године, када је Метохија била дио Црне Горе.

Он је питао Лукшића шта ће држава да уради након резолуције косовског парламента, према којој се траже границе на основу устава из 1974. Кнежевић је на сједници Одбора за европске интегације казао да се ради о атаку на  суверенитет Црне Горе.

"Свака два мјесеца се јави нека држава или квазидржава која тврди да смо ушли у њихову територију. Какве су тек државе са којима имамо лоше односе када ово траже ваши доказани пријатељи" казао је Кнежевић, док је Славен Радуловић из ДФ казао да је резолуција покушај да се појачају тензије како би се тиме показало да Црна Гора мора у НАТО.

"То је договор Ђукановића и Тачија како би се појачао притисак због позивнице у НАТО".