latinica  ћирилица
03/07/2015 |  11:30 | Аутор: Б92

Лиларду 125 милиона долара у Портланду

Демијен Лилард и Двејн Вејд продужили су уговоре са Портландом и Мајамијем, Весли Метјуз прелази у Далас, Ламаркус Олдриџ опет преговара са Лејкерсима.

Лилард (руки године 2013, 21 поена, шест асистенција прошле сезоне) је добио је за сада рекордних 125 милиона долара на пет година од Трејл-Блејзерса.

Његов доскорашњи саиграч Метјуз је одбио понуду Сакрамента од 64 милиона да би потписао за Далас. Вејд остаје у Мајамију, потписао је на једну сезону за 20 милиона, што оставља Хиту велике могућности за 2016.

Иако је био незадовољан послије првог сусрета са челницима клуба и Кобијем Брајантом, Ламаркус Олдриџ ће ипак још једном разговарати са Лејкерсима, као и са Петом Рајлијем из Хита.

И даље постоји опција да Олдриџ остане у Орегону, а то ће покушати да избори Лилард, који је након продужетка сарадње, отпутовао у Лос Анђелес како би наговорио свог најближег сарадника са паркета да остане у Блејзерсима.

У међувремену је отказао сусрет са представницима Њујорк Никса јер не жели да игра центра, а због тога су се Никси окренули Робину Лопесу, који је интересантан и Лејкерсима.

Бруклин Нетси су потписали двогодишњи уговор са Томасом Робинсоном, Финикс је трејдовао Маркуса Мориса, Денија Грејнџера и Реџија Булока у Детроит Пистонсе, а Милвоки Бакси послали Џереда Дадлија у Вашингтон.