latinica  ћирилица
03/07/2015 |  12:07 | Аутор: СРНА

Вучић: Посјета Меркелове, израз повјерења

Предсједник Владе Србије Александар Вучић оцијенио је да предстојећа посјета њемачког канцелара Ангеле Меркел Србији представља израз великог међусобног повјерења између двије земље.

Он је приликом сусрета са новоименим амбасадором Њемачке у Београду Акселом Дитманом рекао да се нада да ће његова сарадња са Владом Србије бити успјешна и у корист јачања политичких и економских веза двије земље, саопштено је из Владе Србије.

Вучић је упознао њемачког амбасадора о резултатима фискалне консолидације и других економских мјера, којима је циљ стварање повољног пословног окружења.

"Надам се да ће се још више немачких компанија одлучити за улагање у Србији, не само да искористе повољне услове пословања, него да нам пренесу део немачке радне етике", рекао је Вучић и додао да је Србија посвећена реформама и европском путу.

Дитман је истакао да се веома радује сарадњи и да ће свој дипломатски рад посветити, прије свега, напретку Србије на европском путу.

"Европска унија није потпуна без Србије", нагласио је њемачки амбасадор и додао да у Њемачкој веома цијене лично ангажовање Вучића у дијалогу са Приштином, као и спремност за регионалну сарадњу која доприноси стабилности западног Балкана.