latinica  ћирилица
03/07/2015 |  13:37 | Аутор: Спортски журнал

Берлускони поставио циљ Михајловићу: Милан у Лиги шампиона

Сроски фудбалски стручњак Синиша Михајловић, који је на клупу Милана сео раније овог месеца, данас је и званично представљен.
Силвио Берлускони - Фото: AP
Силвио БерлускониФото: AP

"Циљ Милана је да побјеђује у свакој утакмици, па ћемо видјети гдје ћемо бити на крају сезоне... Сигуран сам, прилично високо. Морамо напорно да радимо, морамо да повратимо самопоуздање и да будемо оптимисти. Сви морамо да будемо уједињени, само тако можемо да постигнемо велике ствари", рекао је Михајловић.

Бивши селектор Србије је каријери играо за Интер, а пре неколико година је изјавио да никада не би могао да тренира Милан.

"Нисам неко ко је градио историју Милана и навијаче могу да придобијем само својим радом. Још немам осјећај припадности, али и када сам играо против Милана осјећао сам страх и поштовање према том клубу... Наш стадион мора поново да постане наша тврђава. Наши противници морају да нас се плаше", навео је Михајловић.

Милан је прошлу сезону завршио на десетом мјесту на табели Серије А и тако није обезбиједио учешће у европским такмичењима. Берлускони је казао да је убијеђен да Михајловић може да води Милан до врха Серије А.

"Убијеђени смо да је он прави избор за овај посао. Разумије фудбал и показао је да умије да буде вођа. Мислим да имамо одличну основу и мислим да овај тим, предвођен Михајловићем, може да се такмичи са Јувентусом за врх табеле. Први и главни циљ је повратак Милана у Лигу шампиона", рекао је Берлускони.