latinica  ћирилица
03/07/2015 |  20:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Лукајић још двије године у Игокеи

Српски кошаркашки тренер Жељко Лукајић продужио је данас уговор са Игокеом на још двије године.

Лукајић је у Игокеу дошао прије шест мјесеци и са клубом из Александровца освојио титулу првака Босне и Херцеговине и национални Куп.

"Очекује нас велики посао од којег не бјежимо. Слиједи прављење екипе која ће од почетка сезоне бити спремна да одговори заданим циљевима, а исто тако да наставимо са стварањем младих играча који ће у будућности бити носиоци игре првог тима", изјавио је Лукајић за клупски сајт.

Он је током каријере, између осталог, био тренер Партизана, Хемофарма, бугарског Лукоила, руске екипе Универзитет из Сургута, ПАОК-а, Боровице и украјинске Политехнике из Лјвова.

Најуспјешнији је тренер у историји Хемофарма, који је водио у неколико наврата. У сезони 2001/2002, довео је клуб из Вршца до финала посљедњег међународног Купа Радивоја Кораћа, када је у дворани "Миленијум" изгубио од шпанске Уникахе, коју је тада водио Божидар Маљковић.

Сљедеће сезоне предеводио је клуб до фајнал-фор ФИБА-Купа, а 2004/05 полуфинала УЛЕБ купа. Исте године остварио је највећи успјех са Хемофармом, освојио Јадранску лигу, побиједивши у Пиониру фаворизовани Партизан.