latinica  ћирилица
04/07/2015 |  07:34 | Аутор: sportske.net

Кингси заинтересовани за Радуљицу

Српски кошаркаш Мирослав Радуљица на мети је многих клубова на почетку нове сезоне.

За његове услуге заинтересовано је неколико европских клубова али и НБА лигаши којима је Мирослав Радуљица у овом моменту наклоњен.

Бивши кошаркаш Партизана отпутовао је 1. јула за Америку како би преговарао са клубовима који су показали интересовање за њега а последња информација коју је пласирао "Спортандо" указује на то да су Сакраменто Кингси најближи српском центру.

Уколико Сакраменто успије да се договори са Мирославом Радуљицом нема сумње да ће заслуге за тај "трансфер" понијети Владе Дивац који је недавно преузео функцију потпредсједник задуженог за пословање ове НБА франшизе.

Са друге стране, Мирослава Радуљицу желе и европски клубови. Писали смо да му Зенит из Санкт Петерсбурга нуди озбиљну зараду а како преносе грчки медији и ПАО је српског центра ставио на врх "шопинг листе".

Подсјећамо, Мирослав Радуљица је почетком претходне сезоне "вејвован" од стране Клиперса за вријеме трајања Мундобаскета да би потом кратко наступао за Шандонг Лајонсе и Минесоту Тимбервулвсе.

На 53 утакмице у дресу Милвокија и Минесоте Радуљица је просјечно биљежио 3.6 поена и 2.1 скока а евентуални "трансфер" у Сакраменто Кингсе био би прилика да српски центар коначно покаже да ли је калибар за НБА лигу.