latinica  ћирилица
04/07/2015 |  09:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Сампаоли: Нападачки и на Аргентину

Селектор фудбалске репрезентације Чилеа Хорхе Сампаоли рекао је да његов тим неће мијењати нападачки стил игре у финалу Копа Америке против Аргентине.

"Припремали смо се као за претходне мечеве. Наравно да узимамо у обзир наредног противника, али нећемо мијењати систем игре. Покушаћемо да успоставимо доминацију. Овај стил игре нас је довео до финала и не желимо да одустанемо од њега", рекао је Сампаоли на конференцији за медије, преноси агенција АФП.

Он није желио да открива на који начин ће покушати да заустави фантастичну четворку "Гаучоса" - Лионела Месија, Хавијера Пастореа, Серхија Агуера и Анхела ди Марију.

"Разговарали смо са играчима о неким нашим проблемима и шта морају увијек да имају на уму како бисмо имали добру утакмицу", рекао је Сампаоли.

Чиле никада није побиједио Аргентину у Купу Америке и покушаће да освоји прву титлу у овом такмичењу, које се игра још од 1916. године. Са друге стране Аргентина јури 15. пехар, а први после 1993. године.

Финале између Чилеа и Аргентине игра се вечерас од 22 сата по средњеевропском времену на "Националном стадиону" у Сантјагу.