latinica  ћирилица
04/07/2015 |  10:52 | Аутор: РТРС

УСКОК: Истрага против Мамића, сумњив и транфер Модрића

Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминнала Хрватске (УСКОК), поренуо је истрагу против браће Здравка и Зорана Мамића, као и Дамира Врбановића.

Мамићи се сумњиче да су оштетили државу за више од 10 милиона евра, а Динамо много више.

Системом позајмица и кредита, они су извлачили новац преко клуба, тврди тужилаштво, а међу осумњиченима је и један порезник који је био прије три године задужен за контролу имовине Зорана Мамића, пренио је портал спортске.нет.

Међу сумњивим стварима је и трансфер Луке Модрића у Тотенхем из Динама, у питању је сума од 21 милион евра из 2008. године.

И приликом тог трансфера било је силних неправилности, полиција је запленина папире, како јавља ХТВ поменута трансакција је обухваћена истрагом.

Мамићи остају у Словенији са Динамом, а бивши директор ДИнама Дамир Врбановић, иначе извршни предсједник ХНС је испитиван јуче цијели дан у полицији, ноћ је провео у притвору, а истражни судија ће донијети одлуку да ли тамо и остаје у наредних мјесец дана.

"Све је ово обичан циркус и парада, али кад је истина и правда на мојој страни, онда је све лакше. Ово је храна за масе. Жалосно вријеме", написао је Врбановић, а пренио ХРТ.