latinica  ћирилица
05/07/2015 |  21:06 | Аутор: РТРС

Петровдански падобрански куп: Словенци најбољи

Аеро - клуб "Птуј" из Словеније и Ласло Орси члан Аеро - клуба "Сегед" из Мађарске обиљежили су 20. јубиларни Петровдански падобрански куп "Приједор 2015".

Ведро неба оба дана Купа послужило је падобранцима да дођу до врхунских резултата. Словенци су у екипној конкуренцији освојили прво мјесто са 131 негативним бодом и тиме били бољи од дргупласираног Аеро-клуба "Приједор".

Аеро-клуб "Наша крила" из Параћина, такмичење је завршио на трећем мјесту.

"Услови и резултати ове године су били промјенљиви. Међутим, почели смо одрађивати зацртано и на крају побиједили", рекао је члан Аеро-клуба "Птуј" Петар Балта.

Ласлу Орсију из Мађасрске, ово је друга титула у појединачној конкуренцији, а побједу је однио и 2010. године.

"Овај куп је одлична због фантастичног дружења. Побиједити на 20. јубиларном Купу заиста је феноменалан осјећај", рекао је члан Аеро-клуба "Сегед" Ласло Орси.

У женској конкуренцији, најбоља је Нина Жижа из Аеро-клуба "Ријека".

"Импресије су најбоље, као и увијек. Организација је на виском нивоу, вријеме је сјајно. Услови су, додуше, прилично компликовани, али све је прошло супер", казала је Нина Жижа.

Ове године учествовало је 63. подаобранаца, који су према правилнику извели по осам скокова, као полуфинални и финални скок, а укупно је изведено 535 скокова.

Организатор и домаћин Купа био је Аеро-клуб "Приједор", а покровитељи град Приједор, министарство породице, омладине и спорта и министарство одбране БиХ.